iPhonen varmuuskopiointi pilveen ja paikallisesti

Tuli sitten hankittua iPhone 4S. Ja voi mikä hyppäys taas tehossa. Edellinen puhelimeni oli iPhone 3G, joten kyseessä oli todellakin hyppäys myös uudempaan käyttisversioon. Ja tottahan toki mukaan piti säätää iCloud varmuuskopioineen ja synkkauksineen. Sekä tietty kotiverkon wifi-synkkaus.

Varmuuskopiot iCloudiin

Pilveen varmuuskopiointi oli helposti asetettu. Itunesissa täppä oikeaan kohtaan ja menoksi. Joka kerta kun puhelin on langattoman verkon ääressä ja kytketty verkkovirtaan alkaa varmuuskopiointi. Jei, helppoa ja mukavaa.

Varmuuskopiot paikallisesti

Apple tarjoaa käyttäjilleen helpon valilnnan, varmuuskopiot iCloudiin tai paikallisesti. Mutta ei titetenkään molempiin. Siis automaattisesti. Mutta tähänkin on kiertotie.

Kun oma iTunes tunnistaa puhelimen, joko langattomasti tai langallisesti, napsauta puhelimen päällä valikko auki optio pohjassa (alt windows-ihmisille). Siellä olla möllöttää valinta varmuuskopioi (backup, koska koneeni juttelee engalntia). Tuosta sitten näppärästi saa napattua silloin tällöin varmuuskopion paikallisesti. Eli vaikkapa silloin, kun tekee käyttispäivitystä puhelimeen.

Tämä oli vahinkolöytö itselle, toivottavasti auttaa jotakuta muutakin tällainen vinkki.